Yenimahalle Fen Lisesi

Vizyon: Türk Milletinin kültürel değerlerini benimseyen, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı aidiyet duygusu yüksek, vatanını, milletini, devletini ve bayrağını seven, geniş bir dünya görüşüne, hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, insan haklarına saygılı, demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü özümsemiş, girişimcilik ve yaşam becerileri gelişmiş, temsil yetenekleri güçlü, yapıcı, yaratıcı, ilgi ve yeteneklerine göre tam donanımlı, akademik başarıların yanında, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere de önem veren, bilimde, fende, kodlamada ve teknolojinin her alanında ben de varım diyen, kendisine, ailesine ve topluma hayırlı olan, ahlaklı, liyakatli ve değer yargılarına sahip, Türkçeyi ve yabancı dilleri etkili kullanan, mutlu ve başarılı meslek sahibi bireyler yetiştirmektir.

Misyon: Kökleriyle milli kültüründen beslenen, dallarıyla çağdaş uygarlığa uzanan, düşünen, sorgulayan, araştıran, okuyan çözüm üreten, demokrasi bilinci gelişmiş, ahlaki ve insani değerlere sahip, ülkesine ve yaşadığı dünyaya karşı aidiyet duygusu gelişmiş, çevreye duyarlı, ilgi ve yeteneklerine göre tam donanımlı, geleceğin lider bireylerini yetiştiren bir okul olmaktır.

Başarılar: Okulumuz 2022 yılında açılmış olup henüz mezun öğrencisi bulunmamaktadır.

Saatler: 08:30-15:40
Isınma: Doğalgaz, Kalorifer, Merkezi ısıtma
Yabancı Dil: İngilizce, Almanca
Servis Bilgisi: Okulumuzun servis hizmeti yoktur.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: Okulumuz 2022 yılında açılmış olup henüz mezun öğrencisi bulunmamaktadır.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: 120 Öğrenci

WEB - https://yenimahallefenlisesi.meb.k12.tr

Adres - UĞUR MUMCU MAHALLESİ 1609 CADDE NO 9 YENİMAHALLE / ANKARA

Biyoloji Laboratuvarı :1

Yerleşim Yeri - UĞUR MUMCU MAHALLESİ 1608 CADDE NO: 4 YENİMAHALLE / ANKARA

Adres - UĞUR MUMCU MAHALLESİ 1609 CADDE NO 9 YENİMAHALLE / ANKARA

Ulaşım Metro, Otobüs ve Dolmuş hatları mevcuttur.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Kızılay´a 15 Km. Yenimahalle Kaymakamlığı´na 7 Km mesafededir.